25 Eylül 2013 Çarşamba

Tarif-2: Schoko Crossies (Bayram Çikolatası )

Bu bayram çikolatanızı kendiniz evde yapmak isterseniz, yapılışı oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli bir çikolata tarifini paylaşmak istiyorum.

Ben bu çikolatayı ilkokul 1. sınıfa giderken sınıf öğretmenim ve arkadaşlarımla birlikte yapılacak bir veli toplantısı öncesinde hazırlamıştık. İlkokul hayatımın bir bölümü yurtdışında geçtiğinden, orada yapılan aktivitelerde öğrenciler yeri geldiğinde okulun mutfak atölyesinde dahi birşeyler üretiyor ve hayatın her alanında yer alıyordu. 

Gelelim tarife. Bu tarif esasında piyasada ithal ürünler satan marketlerde bulabileceğiniz bir çikolatanın tarifi. Sekizgen huni şeklinde bir kutularda satılan, kapak kısmı çiçek gibi ve üzerinde cips görünümündeki o lezzetli çikolatadan yapacağız.

*** Püf noktası: Tüm malzemelerinizi mutlaka en kalitelisinden tercih edin.




Schoko Crossies

Malzemeler: 5  paket sütlü ya da bitter çikolata
                     1  yemek kaşığı tereyağ
                     2  paket vanilya şekeri
                    30 gr. file badem
                  180 gr. mısır gevreği

Yapılışı: Öncelikle bir benmari kurun (Altta bir sos tenceresinde kaynayan su ve üzerine oturacak ısıya dayanıklı bir kap. Kabın dibinin kaynayan suya değmemesine özen gösterin). Çikolata ve margarini benmaride eritin.

Eriyen çikolataya sırasıyla vanilya, badem ve mısır gevreğini ilave edin. Bir spatula yardımıyla tüm malzemeyi birbirine iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye bir yemek kaşığı yardımı ile azar azar dökün. Ben üzerine ayrıca beyaz çikolata eritip süsledim. Ancak siz isterseniz sadece haliyle bırakabilirsiniz.

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder