13 Eylül 2013 Cuma

1 Dilim Pastanın Görünümü

Pastalar en çok merak edilen konulardan biri. "Tadı nasıl? İçeriğini nasıl yapıyorsunuz? Krem şanti kullanıyor musunuz? Şeker hamurunu hazır mı alıyorsunuz?" Bu gibi sorular en çok karşılaştıklarım arasında yer alıyor.

Altını çizerek belirttiğim en önemli nokta, hiçbir hazır karışım (krem şanti, hazır krema vb.) ya da malzeme benim pastalarımın içinde yer almıyor. Şeker hamuru da dahil, pastanın kremasına kadar her türlü malzeme tarafımca hazırlanıyor. Pasta içerisinde kullanılan ara malzemeler (meyve, çikolata parçaları, fıstık vs.) ise yerken damağınıza bolca lezzet veriyor.


Fotoğrafta görünen pasta, çikolatalı pandispanya bitter çikolata kreması ile bütünleştirilerek hazırlandı ve alt katında vişne, üst katında ise muz kullanıldı. Dışı ise bitter çikolata kreması ise kaplandı. Şeker hamuru ise bu görmüş olduğunuz şekilde kaplanmış pastanın üzerine yerleştiriliyor. Şeker hamurunu hazırlarken herhangi bir sentetik aroma kullanmadığımdan ve pasta ile arasında çikolata kreması yer aldığından gönül rahatlığıyla ve lezzetle tüketebiliyorsunuz.

Pastanızı istediğiniz lezzette hazırlatabilir, damak zevkinize uygun meyveler ya da yemişlerle bütünleyebilirsiniz. 

Ağız tadı dolu günler dilerim.

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder