11 Mart 2015 Çarşamba

Tatlı Çörek

Hazırlanışı pratik, lezzeti müthiş ve istediğiniz her tür malzemenin içine girebildiği bu tatlı çörekleri mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.



Ölçümüz: 1 su bardagi (sb)= 200 ml.

TATLI ÇÖREK...
3 sb un
1 sb şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay k. tarçın
1/2 sb krema
150 gr tereyağ (oda ısısında)
1 fiske tuz
Arzu ettiğin kuru meyveler ya da çikolata parçaları

Kuru meyveler ya da çikolata hariç, tüm malzemeleri yoğurarak sert bir hamur elde ediyoruz. Içine arzu ettiğiniz kuru meyveleri küçük küpler halinde doğrayarak, isterseniz ceviz, fındık gibi yemişler de katarak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru pasta şeklinde yuvarlak hale getirip, pasta gibi dilimleri ayırıyorsunuz. Yağlı kagit serilmis fırın tepsisine dizip, üzerlerine az miktarda şeker serpiyorsunuz. 200 derecede ısıtılmış fırında 18- 20 dakika kadar pisiriyoruz.
Hamur miktarını ben 2 ' ye boluyorum. Bir bölümünü meyveli, diğer bölümünü ise çikolatalı hazırlıyorum. Böylece aynı anda iki farklı sonuç elde ediyorum.
Bir not daha, hamuru hazırlayıp pisirmeden hava almayacak şekilde paketleyip, deepfrizede 3 ay saklayabilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...
Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder