6 Ağustos 2013 Salı

Truffe (Trüf) Tarifi

Artık bu sayfalarda dönem dönem sizlerle tarifler de paylaşacağım. Sizlerden gelen istekler doğrultusunda da paylaşımlarımın içeriğini belirleyeceğim.

İlk tarifime bayram öncesinde bu özel güne uygun olarak çikolata yapımı ile başlamak istedim.




Lezzeti olağanüstü kremamsı ve ağızda eriyen cinsten bir çikolata. Yapımı oldukça kolay. Üzerindeki kaplamasını da damak zevkinize uygun olarak istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz.

Truffe yapımı (Yaklaşık 50 adet)

 Malzemeler: 100 ml çiğ krema
                      200 gr. çikolata (beyaz, sütlü ya da bitter)

Üst Kaplaması: Kakao, hindistan cevizi, kırık fındık, toz antep fıstığı, renkli dekor şekerler, damla çikolata.... (Bu kısımda damak zevkinize güvenin ve yaratıcılığınızı kullanın)

Yapılışı:
1- Kremayı tercihen çelik bir sos tenceresine koyup orta ateşte kaynamaya bırakın.
2- Çikolatayı küçük parçalar ayırıp (bıçakla ince ince doğramak daha iyi olacaktır.) cam kaseye alın.
3- Krema kaynamaya başladığında tencerenin kenarından göz göz olmaya başlayacaktır. Fazla kaynatmadan ocaktan alın, aksi takdirde krema kesilecektir. Sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün. Tel ya da spatula yardımı ile karıştırın. Çikolata kremanın ısısı ile eriyecektir. İlk olarak kesiliyor hissi uyandırsa da siz karıştırdıkca çikolata güzel bir parlaklığa ulaşacaktır.
4- Oda ısısına gelen çikolatanın üzerini strech film ile kapatıp yaklaşık 5-6 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
5- Soğuyan çikolatadan bir kaşık yardımı ile eşit büyüklükte olacak şekilde parçalar koparın. Bu aşamada çok hızlı hareket etmeniz, çalıştığınız ortamın ve özellikle de ellerinizin soğuk olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Her bir çikolata parçasını elinizle 2-3 tur yuvarlayıp istediğiniz kaplama malzemesine bulayın.
6- Hazırlanan çikolataları buzdolabına tekrar alın ve soğumalarını sağlayın.
7- Arzu ederseniz hazırlanan truffe toplarını erimiş çikolataya batırıp sonrasında üst kaplama malzemesine bulayabilirsiniz.

Ben beyaz çikolatalı truffe hazırladım ve beyaz çikolataya çok yakıştırdığım hindistan cevizi ve kakao tozu kullandım.

Afiyetle yemeniz dileğimle

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder