2 Haziran 2013 Pazar

Klasiğin Dışında Bir Lezzet: Meyveli Tart

Hepimizin bildiği, hamuru kıtır kıtır, kremalı ve üzeri bol meyveli Fransız tartı tadından çok uzak bu lezzet.


Esasında ben, hani pastanelerden aldığımız gevrek tabanlı meyveli tartları çok severim. Tabanının o kıtır kıtırlığı ve gevrekliğinin lezzeti bana keyif verir. Fakat çevremdeki birçok kişi bildiğimiz o klasik tart tabanından hoşlanmadığını söyler oldu.

İşte bu tart tamamen o klasik tart tabanını sevmeyenlere özel. Tam arada bir tart tabanı var; ne çatalı vurduğunuzda dağılacak kadar kıtır kıtır, ne de bir pandispanya kadar yumuşak, süngerimsi bir dokuda. Kreması da bilinen tart kremalarından değil, içinde benden minik bir dokunuş var lezzetine lezzet katan.

Lezzetine lezzet katan bir diğer unsur da üzerinin özellikle mevsim meyveleri ile süslenmesi. Karışık meyveli, sadece çilek ya da vişneli, mis gibi Bursa şeftalisi ile yapılanların tadı muhteşem oluyor.

Yaz için ideal bir tatlı, ferahlatıcı ve tazelik dolu.

Klasik Fransız tartı isterseniz, o da Meltem'in Fırını'nda mevcuttur.

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder